Screenshots

De interface

De interface van diablo 2 is niet veel anders dan de games die je gewend bent mocht je ooit eerder Fantasy games hebben gespeeld. Aan de linker en rechterkant worden de verschillende mana en hp (health) bars getoond die aangeven hoeveel krachten je nog op dat moment hebt. Wanneer je vecht en leven verliest zal de rode bol minder rood worden. Ook zal de blauwe mana bol minder blauw worden wanneer je spells gebruikt die mana gebruiken.

Skills, stamina en XP

Aan de rechter kant zie je ook één skill die per character verschilt. Een zelfde element zit aan de linkerkant naast de health bar. De gele balk die je ziet met het rennende poppetje staat voor stamina die je gebruikt wanneer je snel wilt sprinten. Wanneer je langer rent zul je de gele balk zien verdwijnen en wanneer deze opraakt moet je wachten tot jij je zelf weer hebt opgeladen.. Boven de sprint balk zie je het experience level die staat voor de hoeveelheid xp points die je hebt gehaald. Des te meer vijanden je neer slaat of missies die je haalt des te meer de balk zich vult. Wanneer je aan het eind komt en de balk zich heeft gevuld, stijgt jouw character één level. Hiermee word je sterker en kun je nieuwe items dragen die je nóg sterker maken. Des te hoger je level, des te krachtiger je word.

Potions en andere opties

Rechtsonder in beeld zie je 4 lege vakjes staan. Hierin kun je jouw character mana, health en magic potions in laten bewaren. Wanneer er bijvoorbeeld een nummer in staat betekent dit dat je nog een x aantal potions hebt. Deze potions kun je gebruiken wanneer aan het vechten bent en mana of hp nodig hebt. Verbruik ze verstandig want je zou ze zomaar moeten hebben wanneer je ze niet meer hebt. Helemaal in het midden zie je de opties die je kan aanklikken om acties uit te voeren. De verschillende knoppen die je zelf instelt stellen jou in staat te chatten met medespelers, van wapens of armour te wisselen. Maar je bent helemaal vrij in het bepalen van jouw interface. Dus stel het in hoe jij het gemakkelijk vindt en ga de strijd aan.

Diablo_2